4.5/5
4.0 op 5 op basis van 153 reviews

Uitzonderlijk pand/herenhuis rechtover de Brusselse Poort te Dendermonde

prijs

€ 324.000

slaapkamers

4

badkamers

1

bouwjaar

1880

woonoppervlakte

220 m²

Stefaan De Coninck

Leopoldlaan 1, Dendermonde

Op deze unieke locatie in het begin van het stadscentrum van Dendermonde vinden we dit uitzonderlijk pand rechtover de Brusselse Poort

Ontdek de grandeur van dit statige en charmante herenhuis/burgerhuis, gebouwd in 1880 van drie traveeën met twee bouwlagen op souterrain met een opvallende bakstenen, rijke geveldecoratie met gewitte (natuurstenen) elementen die de muuropeningen sterk accentueren, blauwe arduinen plinten met keldervensters, lijstgevel met knipvoegen in eclectische stijl met neoclassicistisch geïnspireerde ornamentiek.

Bij intrede van de woonst springen de hoge plafonds, de mooie combinatie van authentieke elementen, de grote, royale ruimtes en veel lichtinval in het oog.

De woonkelder (ca. 51m²) bereik je via arduinen treden bij de ingang van het pand (vroegere dienstingang). De vloertegels hebben een geometrisch patroon in zwart en wit. De verschillende ruimtes kunnen gebruikt worden als bureau/opslag- of archiefruimte, berging/wasplaats, wijnkelder (voordien kolenkelder) enz. In de meeste ruimtes zijn ingemaakte kasten. Vanuit de kelderruimte is er een 2de trap die naar de keuken leidt. De keuken werd reeds grotendeels vernieuwd. Aan de keuken is er een toegangsdeur naar het gezellig, ingesloten terras. Er is ook een apart toilet voorzien achterin de keuken.

Je betreedt het huis via een statige, marmeren traphal. Een beglaasde tussendeur (bovenlicht) is de toegang naar de gang waar de woon- en leefruimte alsook de keuken zich bevindt. De woon- en leefruimte bevat authentieke paneeldeuren, heeft hoge plafonds met centrale rozet en ornament in reliëf. Een marmeren schouw met antieke spiegel vind je in de eerste salon. Een modern, uniek haardscherm is ingewerkt en houdt de tocht buiten. Er is veel lichtinval via de 2 grote raampartijen.

Op het tussenverdiep heeft men de badkamer met bad, wastafel en toilet. De originele spiegel en armaturen werden behouden.

De eerste verdieping biedt 2 ruime, lichtrijke kamers met hoge plafonds. De ramen op deze verdieping werden vernieuwd waardoor er geen geluidshinder van de straatkant is. De 3de kamer is iets kleiner. Via deze verdieping kom je op de bovenste verdieping (ca. 50m²) waar een 4de kamer en een zolderruimte te vinden is. Deze ruimte is ideaal om jouw innovatieve mindset te laten spreken (mancave, speelruimte, berging, archief, hobbykamer ….).

Dit gebouw kan als woonst dienen, maar is ook ideaal voor commerciële uitbating (vrij beroep/kantoor/kabinet). Het is een eyecatcher op een toplocatie nabij het station, het stadspark, scholen, op enkele voetstappen van het winkelcentrum en de Grote Markt.

Overtuig jezelf tijdens een persoonlijk bezoek en vraag deze vandaag nog aan via T. 052 55 55 55 – 0473 46 88 77 – info@immotwins.be   

Stefaan De Coninck

052 55 55 55
stefaan@immotwins.be

Interesse?
Contacteer ons

Raming afbetaling?

Leopoldlaan 1, 9200 DENDERMONDE

Doe een bod

Leopoldlaan 1, 9200 DENDERMONDE

Stel uw kandidatuur

Documenten bij te voegen (optioneel)
- Inkomensfiches van de afgelopen 3 maanden
- Kopie identiteitskaart

Vrijblijvende waardebepaling

Vertel ons wat meer over uw eigendom.

Wij hebben uw kandidatuur goed ontvangen

Wij behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Wij hebben uw bod goed ontvangen

Wij behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Uw droomwoning vinden

Vul onderstaand formulier in en wij brengen jou als eerste op de hoogte van nieuwe panden.