Herenhuis te DENDERMONDE (9200)

Algemeen

tabalgemeen

Technisch

tabtechnisch

Indeling

tabindeling

Ligging

tabligging

Financieel

tabfinancieel

Informatie

tabinfo
4

Op deze unieke locatie in het begin van het stadscentrum van Dendermonde vinden we dit uitzonderlijk pand rechtover de Brusselse Poort

 

Ontdek de grandeur van dit statige en charmante herenhuis/burgerhuis, gebouwd in 1880 van drie traveeën met twee bouwlagen op souterrain met een opvallende bakstenen, rijke geveldecoratie met gewitte (natuurstenen) elementen die de muuropeningen sterk accentueren, blauwe arduinen plinten met keldervensters, lijstgevel met knipvoegen in eclectische stijl met neoclassicistisch geïnspireerde ornamentiek.

 

Bij intrede van de woonst springen de hoge plafonds, de mooie combinatie van authentieke elementen, de grote, royale ruimtes en veel lichtinval in het oog.

 

De woonkelder (ca. 51m²) bereik je via arduinen treden bij de ingang van het pand (vroegere dienstingang). De vloertegels hebben een geometrisch patroon in zwart en wit. De verschillende ruimtes kunnen gebruikt worden als bureau/opslag- of archiefruimte, berging/wasplaats, wijnkelder (voordien kolenkelder) enz. In de meeste ruimtes zijn ingemaakte kasten. Vanuit de kelderruimte is er een 2de trap die naar de keuken leidt. De keuken werd reeds grotendeels vernieuwd. Aan de keuken is er een toegangsdeur naar het gezellig, ingesloten terras. Er is ook een apart toilet voorzien achterin de keuken.

 

Je betreedt het huis via een statige, marmeren traphal. Een beglaasde tussendeur (bovenlicht) is de toegang naar de gang waar de woon- en leefruimte alsook de keuken zich bevindt. De woon- en leefruimte bevat authentieke paneeldeuren, heeft hoge plafonds met centrale rozet en ornament in reliëf. Een marmeren schouw met antieke spiegel vind je in de eerste salon. Een modern, uniek haardscherm is ingewerkt en houdt de tocht buiten. Er is veel lichtinval via de 2 grote raampartijen.

 

Op het tussenverdiep heeft men de badkamer met bad, wastafel en toilet. De originele spiegel en armaturen werden behouden.

 

De eerste verdieping biedt 2 ruime, lichtrijke kamers met hoge plafonds. De ramen op deze verdieping werden vernieuwd waardoor er geen geluidshinder van de straatkant is. De 3de kamer is iets kleiner. Via deze verdieping kom je op de bovenste verdieping (ca. 50m²) waar een 4de kamer en een zolderruimte te vinden is. Deze ruimte is ideaal om jouw innovatieve mindset te laten spreken (mancave, speelruimte, berging, archief, hobbykamer ....).

 

Dit gebouw kan als woonst dienen, maar is ook ideaal voor commerciële uitbating (vrij beroep/kantoor/kabinet). Het is een eyecatcher op een toplocatie nabij het station, het stadspark, scholen, op enkele voetstappen van het winkelcentrum en de Grote Markt.

 

Overtuig jezelf tijdens een persoonlijk bezoek en vraag deze vandaag nog aan via T. 052 55 55 55 - 0473 46 88 77 - info@immotwins.be

 Naam
Evaluatie
Commentaar
Verwarming
CV op gas
gasketel, geen condensatie ketel
Bebouwing
Gesloten
Oriëntatie achtergevel
West
Type dak
Zadeldak
Aansluiting aardgas
Ja
Aansluiting waterleiding
Ja
Keuken
Kasten met toestellen
Comfort binnen
Open haard, Dubbele beglazing, wijn kelder, Aardgas, Stadswater, Distributie
Bestemming
Privé - meerdere gezinnen, Vrij beroep, Vrij beroep + woning
Architectuur
Art Déco, Karakter huis
Naam
Oppervlakte
Commentaar
-----
51 m²
woon- wijnkelder, berging, archief
traphal
0 m²
Inkomhal
15 m²
Living
37 m²
marmeren schouw
Keuken
12 m²
Eetkamer
0 m²
Toilet 1
1,4 m²
Terras
0 m²
Badkamer 1
8 m²
dubbele beglazing voorzien
Overloop
9 m²
traphal
Slaapkamer 1
17 m²
dubbele beglazing voorzien
Slaapkamer 2
7 m²
dressing, bureel, dubbel glas voorzien
Slaapkamer 3
13,5 m²
Slaapkamer 4
16 m²
Zolder
34 m²
vertegenwoordiger

Stefaan De Coninck

Vastgoedbediende Inkoop & Verkoop

T.   052/55 55 55

@.   stefaan@immotwins.be

Contacteer me over dit pand

Vraagprijs: € 349.000

Herenhuis te DENDERMONDE (9200)

Ligging: Leopoldlaan 1, 9200 DENDERMONDE


Referentie: 16166

Bouwtype: Gesloten

Bouwjaar: 1880


Bebouwde oppervlakte: 80 m²

Bewoonbare oppervlakte: 220 m²

Grondoppervlakte: 84 m²

Breedte pand: 6 m


Stedenbouwkundige bestemming: Nog niet aangevraagd

Dagvaarding voor stedenbouwkundige overtreding: Nog niet aangevraagd

Bouwvergunning: Nog niet aangevraagd

Verkavelingsvergunning: Nog niet aangevraagd

Recht van voorkoop: Nog niet aangevraagd

Certificaat elektriciteit: Ja, niet conform AREI

Erfgoed: Nee


Afgebakende zone: Niet van toepassing

EPC ref.: 2866201-RES-1

EPC: 432 kWh/m²

epcslider

Op de hoogte blijven?

Nog niet gevonden wat u zoekt? Registreer uw zoekactie en blijf via mail op de hoogte van ons steeds wijzigende aanbod

  • De medewerker van Immo Twins nam de tijd om me uitleg te geven tijdens elke stap op een vriendelijke en deskundige wijze. Ik zou iedereen aanraden om met Immo Twins samen te werken. Ik geef alvast een mooie 9 op 10.

    Monique Staljanssens, Opwijk april 2019

  • Via mond tot mond reclame kwamen we bij Immo Twins terecht. De professionaliteit in het hele traject was voor ons echt super. We geven dan ook een 10 op 10 aan jullie.

    Gunther De Paepe, Lebbeke december 2019

  • We zijn enorm tevreden. Onze villa was op 1 week tijd verkocht. We onthouden vooral de vriendelijkheid, duidelijke en constante informatie en de mooie presentatie van ons huis. Een 10 op 10 is absoluut verdiend.

    Loret Pierre en Everaert Rita, Sint-Gillis Dendermonde februari 2020